Προδημοσίευση πρόσκλησης “Καινοτομία στην Αλιεία» για την υλοποίηση του Μέτρου 3.1.1 (Άρθρο 26 + άρθρο 44 παράγραφος 3 του Καν. 508/2014)

Ειδικός στόχος της πρόσκλησης “Καινοτομία στην αλιεία» είναι η παροχή στήριξης για την ενίσχυση της τεχνολογικής ανάπτυξης και καινοτομίας, συμπεριλαμβανομένων της αύξησης της ενεργειακής αποδοτικότητας και της μεταφοράς γνώσης, με σκοπό την προώθηση της περιβαλλοντικά βιώσιμης, αποδοτικής ως προς τη χρήση των πόρων, καινοτόμου, ανταγωνιστικής και βασιζόμενης στη γνώση Αλιείας .
Στηρίζονται έργα που στοχεύουν στην ανάπτυξη ή εισαγωγή νέων ή σημαντικά βελτιωμένων αλιευτικών προϊόντων και εξοπλισμού, νέων ή βελτιωμένων διαδικασιών και τεχνικών, νέων ή βελτιωμένων συστημάτων διαχείρισης και οργάνωσης, μεταξύ άλλων και στο επίπεδο της μεταποίησης και της εμπορίας.
Δυνητικοί Δικαιούχοι είναι οι Ερευνητικοί οργανισμοί (ΑΕΙ, ΑΤΕΙ, Ερευνητικά Κέντρα, Ινστιτούτα, Τεχνολογικοί φορείς).
Το μέγιστο ποσοστό χορηγούμενης Δημόσιας Ενίσχυσης (Κοινοτική και Εθνική συνδρομή) για τις Πράξεις που θα ενταχθούν για χρηματοδότηση στο πλαίσιο της παρούσας, ανέρχεται στο 100% του συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού.
Οι Πράξεις που θα λάβουν στήριξη πρέπει να είναι αληθινά καινοτόμες και μικρές τεχνικές βελτιώσεις γνωστών τεχνολογιών δεν αρκούν για να δοθεί στήριξη. Δεν χορηγείται στήριξη για Πράξεις που αφορούν μόνο βασική έρευνα. Επίσης δεν χορηγείται στήριξη για την πειραματική αλιεία.
Ως μέγιστος προϋπολογισμός των υποβαλλόμενων Πράξεων ορίζεται το ποσό των 700.000 ευρώ.
Για την υλοποίηση της Πράξης είναι επιλέξιμες άμεσες δαπάνες βάσει πραγματικών εξόδων ή στη βάση απλουστευμένων επιλογών κόστους οι παρακάτω κατηγορίες δαπανών:
• Δαπάνες προσωπικού
• Δαπάνες για όργανα, εξοπλισμό και εκσυγχρονισμό εγκαταστάσεων
• Δαπάνες για εξωτερικούς πάροχους (συμβουλευτικές υπηρεσίες, έρευνα επί συμβάσει κ.λ.π)
• Δαπάνες διάχυσης αποτελεσμάτων
• Πρόσθετα γενικά έξοδα

Oι δαπάνες βάσει απλουστευμένων επιλογών κόστους καθορίζονται με εφαρμογή σταθερού ποσοστού 15% επί των επιλέξιμων άμεσων δαπανών προσωπικού. Στις άμεσες δαπάνες προσωπικού που χρησιμοποιούνται ως βάση υπολογισμού δεν συμπεριλαμβάνεται τυχόν ΦΠΑ, έστω κι αν αυτός είναι επιλέξιμη δαπάνη.
Οι προτάσεις υποβάλλονται αποκλειστικά μέσω ΟΠΣ – ΕΣΠΑ και για την αξιολόγησή τους θα ακολουθηθεί η μεθοδολογία της Άμεσης αξιολόγησης
Παρατηρήσεις και σχόλια μπορούν να αποστέλλονται μέχρι τις 24 Απριλίου 2017, στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠΑΛΘ 2014-2020, στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις: infoalieia@mou.gr και nathanasopoulos@mou.gr

Σχέδιο Πρόσκλησης



Μετάβαση στο περιεχόμενο